Sou a: Inici / El projecte / Crèdits del Joc de Pangrames amb Moritz i puntCAT

Crèdits del Joc de Pangrames amb Moritz i puntCAT

per Marc Antoni Malagarriga i Picas darrera modificació 19/01/2013 22:59
Crèdits i petit històric del Joc de Pangrames amb Moritz i puntCAT

Aquesta és una nova adaptació de l'aplicació web, creada i escrita el 2007 per femfum, en motiu de la inauguració del Teatre Kursaal de Manresa, i ara refeta en motiu del Centenari de la Ela Geminada, 1913-2013, de bracet amb l'aprovació i publicació de les Normes Ortogràfiques de l'IEC per a la llengua catalana.

L'aplicació és de codi obert (GNU GPL3), però el codi no ha estat publicat encara. Escriviu a <pangrames@gmail.com> si teniu qualsevol suggeriment a fer-nos o voleu disposar del codi font per instal·lar-lo a la vostra màquina o servidor web.

L'eina fa servir els llenguatges següents: PostScript, PHP, HTML, CSS i JavaScript

La tipografia utilitzada FarreronsSerif-Italic ha estat cedida molt amablement pel dissenyador de tipus Josep Patau Bellart que n'és l'autor, amb l'important detall que es tracta d'una de les primeres tipografies comercials que incorporen la ela geminada amb una lligadura contextual, cosa que li permet complir amb els criteris tipogràfics tradicionals. Aquesta aplicació exemplifica com treballar dinàmicament amb tipografies web des del servidor, utilitzant aquests recursos i sense perdre mai propietats ni compatibilitat.

El Joc dels Pangrames s'ha adaptat per incloure-hi els mots .CAT i Moritz, tots dos estrets col·laboradors d'aquest projecte i de la primera presentació pública que, en forma de roda de premsa, tindrà lloc al Bar El Velódromo el 23 de gener de 2013. Tan la Fundació puntCAT com cerveses Moritz oferiran diversos premis als participants que aconsegueixin superar els mínims de puresa i qualitat d'aquest joc de paraules.